Banen en spelregels

1.Kwaliteit tennisbanen en (automatische) beregening


De kwaliteit van onze tennisbanen wordt voor het belangrijkste deel bepaald door de vochtigheidsgraad van het gravel. Een goed bespeelbare baan met een goede stabiliteit dient namelijk aardvochtig te zijn. Ook banen die niet worden bespeeld dienen voldoende vochtig te worden gehouden. Een vochtige baan laat bij regen ook veel sneller water door dan een droge baan.

Bij droge banen en sterke wind waaien de fijne korrels (gradaties) uit de gravel. De grove korrels blijven dan over en hebben onderling weinig binding. Dat de kwaliteit van de banen hierdoor vervolgens sterk afneemt hebben we helaas regelmatig ook al kunnen ervaren. Een geheel nieuwe opmaak van de banen door deskundigen is dan uiteindelijk noodzakelijk, terwijl het speelplezier al wekenlang is verminderd.

Wij zijn daarom onder andere genoodzaakt ook overdag extra automatisch te beregenen. De tijden voor het automatisch beregenen zullen in overleg met de gemeente en uitsluitend door onze baancommissarissen. Deze tijden worden in het clublokaal bekendgemaakt en zijn niet door leden te wijzigen of overbruggen (ook niet bij competitiewedstrijden of gewoon “als het spannend” is).

Wij verzoeken u de banen tijdig voor de aangegeven tijden, geveegd, te verlaten en vragen uw begrip voor deze maatregel. Als u uw medespelers en tegenstander(s) voor aanvang van de partij hierover informeert kunt u eventuele irritaties voorkomen.

2.Baanreglement

· Ledenpasjes afhangen op begintijd. Bij drukte niet opnieuw afhangen;

· Lessen, competitie en toernooien hebben voorrang;

· Damesochtend, jeugdinstuif en mixeddubbelavond: maximaal 3 banen;

· Speeltijd is maximaal 45 minuten indien er wachtenden zijn.

3.Pasjes afhangen

Iedereen dient zijn pasje te gebruiken bij het afhangen van de baan. Dat geldt voor alle spelers die op dat moment op de baan spelen. Wij zij helaas gedwongen daar scherper op toe te zien, omdat er in de praktijk helaas misbruik van is gemaakt door niet-leden of oud-leden.

Als u iemand wilt meenemen bestaat nog altijd de introductieregeling (zie sectie 6).

Vergeet daarom de pasjes niet !!!!!!

4.Kledingregels

Tijdens het spel behoort men schone en algemeen geaccepteerde tenniskleding te dragen. Het dragen van een T-shirt is toegestaan. Het dragen van tennisschoenen op de banen is verplicht! Het bestuur behoudt zich het recht voor om leden die zich niet aan deze regels houden van de baan te sturen!

Niet toegestaan zijn: bermudashorts, boxershorts, overhemden en kleding met fluorescerende kleuren.

5.Voorrangsregels

1. Voorrang geldt bij het afhangen. Nadat er begonnen is met spelen mag men de afgehangentijd volmaken (45 minuten);

2. Het jongste lid is bepalend voor de voorrang;

3. Jeugdleden die op zondag competitie spelen hebben dezelfde rechten als junioren;

4. Jeugd: tot het jaar waarin je 13 wordt;
Junior: vanaf het jaar waarin je 13 wordt;
Senior: vanaf het jaar waarin je 18 wordt.

a. van 15:30 tot 18:00 uur en woensdagmiddag vanaf 13:00 uur:
JEUGD VOORRANG OP BAAN 1 EN 2.

b. van 18:00 tot 20:00 uur:
JUNIOREN EN SENIOREN VOORRANG.

c. van 20:00 tot 23:00 uur:
SENIOREN VOORRANG.

d. vrij tot 20:00 uur.
TIJDENS SCHOOLVAKANTIES EN WEEKENDEN

6.Introductieregeling

Introduceren is alleen toegestaan met een introductiekaart, die zich naast het afhangbord bevindt, welke met het pasje dient te worden opgehangen. De introductiekaart kan ingevuld en gedeponeerd worden in de daarvoor bestemde brievenbus (vlakbij het afhangbord).

De kosten van een kaart zijn:

· € 2,50 voor senioren

· € 1,25 junioren en jeugd

Dezelfde persoon mag maximaal 5 x per seizoen worden geïntroduceerd! Introducés mogen spelen in het weekend en op werkdagen tot 18:00 uur. Speeltijd 45 minuten!