Jeugd t/m 18 jaar mag weer tennissen en competitie verplaatst naar najaar

23 april 2020


Het kabinet heeft de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus iets versoepeld. Jeugd t/m 18 jaar mag onder voorwaarden sporten vanaf 29 april; de overige maatregelen zijn verlengd t/m 20 mei. Dat betekent dat verenigingen beperkt open mogen voor tennissen en lesgeven aan jeugd t/m 18 jaar. De voorjaarscompetitie wordt verplaatst naar het najaar en de KNLTB maakt scenario’s en toolkits voor het sporten in 1.5 meter samenleving.

Dat is goed nieuws want sporten is belangrijk voor de jeugd maar in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar blijft de 1.5 meter afstand wel van toepassing, voor jeugd t/m 12 jaar niet. Voor senioren geldt dus helaas nog dat  tennissen en padel en trainen niet mogelijk is.

Het scenario voor tennis en padel voor jeugd t/m 18 jaar wordt momenteel uitgewerkt voor verenigingen, spelers en leraren met aandacht voor het park, de baan en de bal. Tennis heeft een laag risicoprofiel waarbij handhaving van regels goed is in te passen. De KNLTB doet tevens hun best om tennis ook weer mogelijk te maken voor alle andere leeftijdsgroepen. We bereiden ons dus voor op sport in de 1.5 meter samenleving voor iedereen. Meer over de voorbereidingen van de NLTB op sporten in de 1.5 meter samenleving in dit artikel.

Competities verplaatst naar najaar

De verlengde maatregelen tot 20 mei en de uitspraken van Rutte met betrekking tot langzaam versoepelen hebben gevolgen voor de competitie. Dit betekent dat de Voorjaarscompetitie (VJC) en de Kia Tenniskids competitie niet kunnen starten in het weekend van 9/10 mei en ook een startdatum voor de zomer niet realistisch is. In de optimale vorm waarin we de competitie graag willen ervaren zit de Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie er voorlopig niet in. Ook niet als de maatregelen steeds iets soepeler worden en we gefaseerd weer stap voor stap meer mogen tennissen op het park.

Daarom heeft de KNLTB besloten de VJC en de Tenniskids competitie te verplaatsen naar het najaar, waarmee we hopelijk recht kunnen doen aan de ons zo bekende en geliefde competitiesfeer. De competitie is het hoogtepunt van tennisseizoen voor velen van ons en brengt ons clubleven tot bloei. Meer informatie over het verplaatsen van de competities volgt deze week. De details over de inschrijvingen  voor de competities in het najaar volgen uiterlijk half mei. Denk dan aan definitieve speeldata, opgave van teams, ploegrechten, inschrijfgelden etc. 

Wat betekent dit voor het toernooiseizoen?

Het verlengen van de maatregelen en het gefaseerd weer gaan tennissen en padellen heeft ook invloed op de toernooien. Vooralsnog is besloten om alle toernooien t/m 14 juni te annuleren. Ondertussen zullen wij ons als vereniging moeten gaan voorbereiden op een open toernooi in de 1.5 meter samenleving.

Later deze week meer info en details.

Nieuwscategorieën