Corona update - 19-3

19 maart 2020


De KNLTB roept alle tennisverenigingen op om alle activiteiten te staken en alle tennisparken en clubhuizen te sluiten. Dit advies volgt TV Huijbergen uiteraard ook. Hieronder vallen ook trainingen en vrij tennissen. Deze maatregelen gelden t/m 6 april in heel Nederland.

Competitie en toernooien

De maatregelen hebben ook gevolgen voor de Voorjaarscompetitie en het toernooiseizoen. De start van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids Competitie wordt voorlopig uitgesteld naar begin mei. Alle toernooien tot en met 6 april zijn geannuleerd. Daarnaast heeft het verschuiven van de Voorjaarscompetitie effect op de toernooien. 

Uiterlijk 1 mei neemt de KNLTB het besluit of de nieuwe startdatum en planning haalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. De adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF zijn hierbij leidend..

KNLTB Voorjaarscompetitie

De KNLTB Voorjaarscompetitie voor senioren en junioren start met de eerste speeldagen in het weekend van 9 en 10 mei. Concreet houdt dit in dat speelronde 1, 2, 3 en 4 worden uitgesteld en worden gespeeld na speelronde 5, 6 en 7. Er wordt dus gespeeld in zeven opeenvolgende weken. Zodra vanuit het RIVM en NOC*NSF groen licht wordt gegeven voor het hervatten van de wedstrijden, informeren wij je hierover en passen wij de speeldata zo snel mogelijk aan op MijnKNLTB.

Kia Tenniskids competitie

Voor de Rode en Oranje competitie geldt dat de teams starten op zondag 17 mei. Teams beginnen op deze datum, zoals gepland, aan de tweede periode met speelronde 1, 2, 3 en 4. Daarna spelen zij nog speelronde 2 en 3 van de eerste periode. De andere twee speeldagen komen te vervallen. De kinderen die meedoen aan de Groene competitie beginnen op zondag 10 mei aan hun competitie. Zij starten met speelronde 4, 5, 6 en 7 en spelen daarna speelronde 1, 2 en 3.

Wat betekent dit voor het toernooiseizoen?

De maatregelen hebben ook gevolgen voor het toernooiseizoen. Alle toernooien tot en met 6 april zijn geannuleerd. 

Daarnaast heeft het verschuiven van de Voorjaarscompetitie effect op de toernooien. Normaal gesproken zijn er veel spelers die na de Voorjaarscompetitie toernooien gaan spelen. Mocht het mogelijk zijn om in mei te starten met de Voorjaarscompetitie dan kan dit consequenties hebben voor de toernooien die in mei en juni georganiseerd worden. Zodra de KNLTB hier een besluit over heeft genomen zullen we je hierover informeren.

Veelgestelde vragen

Voor overige vragen omtrent het park, trainingen en evenementen verwijzen we je graag naar de veelgestelde vragen op deze pagina van de KNLTB. Voor overige vragen kan je natuurlijk altijd mailen naar [email protected]

Nieuwscategorieën